Uitslapen, koffers inpakken en op naar Universal!

12 augustus 2025 - Orlando (Florida), Verenigde Staten

Gisteren was een erg lange dag. We waren rond 0.30 uur terug op de hotelkamer en toen moest er nog gedouched worden, dus vandaag lekker uitslapen. Niet voor iedereen. Michel was om zijn standaard tijd van 5.30 uur weer wakker en Vicky een half uurtje later, maar het gaat om het idee.

Morgen staat EPIC Universe nog als afsluiter van Universal (en daarmee alle pretparkdagen) op het programma en ‘s avonds verkassen we naar het laatste hotel, waar we onze laatste dagen zullen verblijven. Dat betekent dat de koffers morgenochtend in het bagagedepot van het hotel waar we nu verblijven gaan. En dát betekent dat we vanmorgen de koffers grotendeels al ingepakt hebben.

Rond 13.00 uur gingen we op ons gemak naar Isle of Adventure. Het is vandaag iets warmer dan in Nederland, zo’n 35 graden met zo’n 15% hogere luchtvochtigheid. Dus rustig aan was het motto en drinken, veel drinken.

Spiderman stond klaar voor een foto, maar toen we aankwamen nam ie de benen.

Kong (de attractie met een grote aap) had een veel te lange wachttijd helaas. Dus die zijn we voorbij gelopen.

De Raptor Encounter was wel erg leuk om te doen.  Amber is nog even in de VelociCoaster geweest en we hebben een late, lichte lunch gegeten bij de Three Broomsticks in Hogsmeade.

bf11b2de-2712-48a6-a501-029d18773097afa296a0-edeb-4969-865b-caf2e57041c3

Ook heeft Amber nog wat Five Nights at Freddy’s merchandise gekocht.

We hebben in de dagen dat we er waren niet alles gedaan op Isle of Adventure, maar wel wat we wilde doen.  Was prima zo!

Wat we nog niet gedaan hadden, was een rit met de Hogwarts-Express. Het was een leuke rit die ons bracht naar Kings Cross in het andere park (Universal Studios).

4a6025ce-97ed-4640-91a5-e736e35e5a33ea2eff6f-dd83-425c-b3ef-f7dd287138d4IMG_3192

In Diagon Alley hebben we wat rondgelopen, leuke winkeltjes bezocht en natuurlijk de draak van Gringotts op de foto gezet.

IMG_3193256b1c58-540f-46db-8595-24b79c5ee170

De tijd begon een beetje te dringen, aangezien we een diner-reservering hadden bij Toothsom Chocolat Emporium.

E.T. had een korte wachttijd en het paste precies tot aan het restaurant. We gingen de wachtrij in, we kwamen in ruimte 1 met een video uit het jaar kruik met Steven Spielberg. We kwamen in ruimte 2 bij een pasjes uitgiftepunt, waar je je voornaam moest opgeven. Michel gaf “Bob” als zijn voornaam op, dat gaat sneller dan Michel. Gewapend met dit kaartje gingen we ruimte 3 in. Na een tijdje gingen de lichten aan en werd er gemeld dat er een storing was maar dat we wel in de rij konden blijven wachten. Wij konden alleen niet wachten vanwege de reservering.

Toothsome

De verwachtingen waren hoog, maar het was het allemaal net niet. De tijd tussen een drankje en het eten duurde veel te lang. Vicky had een schoenzool i.p.v.een medium-rare stukje vlees, Tess had smaakloze Carbonara en bij Michel ontbraken er ingrediënten. Terwijl Michel nog aan het eten was, werd de bestelling al opgenomen voor het dessert en werd de tafel leeggeruimd. Bijzonder!  Tess had een milkshake en mocht het glas houden, maar het glas schoonmaken deden ze niet, daar moest je zelf voor zorgen. Bij andere restaurants waar we gegeten hebben werd dit wel gedaan. Amber, onze dessert-expert, gaf aan dat de chocola niet goed was. Dit is echt de eerste avond van de vele avonden dat het gewoon niet goed was. Jammer!

We wilden daarna nog iets kopen bij Hardrock Café. Dus er is weer lekker geshopt.

Hierna nog even terug in het park. Én jawel… poging twee van E.T. lukte wel! Wat een gedateerde attractie is dat. Als we het hadden geweten, dan hadden we niet 2x in de rij gestaan.

De park show was best wel leuk. Geen Disney-kwaliteit, maar zeker geen slechte show.

Het was een beetje van alles wat; een watershow (zeg Aquanura), met projectie op de gevels en op het water. Hier en daar wat vuurwerk. En drones.

Weer een dag voorbij. Het gaat nu opschieten. Morgen EPIC en dan nog anderhalve dag. Het vliegt voorbij!

IMG_3204

Ik (Michel) ben een beetje moe. De rest ligt al te snurken, ik ga ook maar!

Voor nu welterusten!

1. 😘😘😘😘:
    12 augustus 2025
    Hoop dat de laatste dagen nog wat leuke attracties zijn.
  2. Familie Franken:
    12 augustus 2025
    Michel: We hebben zowel in Disney als met Universal heel veel met lightning lanes en fast-passes gedaan, waardoor het wachten minimaal was. Amerikaanse wachtrijen kunnen soms oplopen tot 2 á 3 uur en soms deels in de volle zon (zeg 40 graden en hoger).
    Dat is een keuze, want je gaat sneller door de attractie heen, maar door het gebruik van de snelle toegang hebben we wel alles kunnen doen. Misschien 1 of twee attracties waarbij het qua timing niet lukte, omdat het bijvoorbeeld ging regenen of omdat de attractie uitviel.
    Vandaag hadden we nog twee attracties te gaan, die we nog moesten en wilden doen en we hadden voor deze dag geen snelle toegang genomen. Beide inmiddels gedaan, maar wel langer wachten.
    De leukste attracties die we al gedaan hebben doen we nu nog een keer als single rider. Dat scheelt ruim de helft aan wachttijd en met een beetje geluk zelfs meer. Dan kan je best wel wat doen op een dag. Je staat wel met zijn allen in de kortere wachtrij, maar niet bij elkaar in de attractie. Geen probleem!

Verder is Epic (waar we nu zijn) écht een heel mooi park, hagelnieuw en nergens is op bezuinigd. Het park en de themagebieden zijn op zichzelf al een attractie.

Wel hadden we beter met Disney kunnen eindigen, maar dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten.
  3. 😘😘😘😘:
    👍👍
  4. Lillie:
    12 augustus 2025
    Ik kan me niet voorstellen dat de Hogwarts express jullie echt naar Hollywood Studios bracht ;)

ET was 12 jaar geleden al aftands idd, dat zal alleen nog maar slechter zijn geworden…

Wij hebben overigens voor Disney afgelopen april maar 1 dag een multipass (omdat het in Anaheim perfect werkte, maar in Orlando konden we niet spelen met de tijden), maar beide keren wel alles kunnen doen zonder lange wachtrijen. Alleen Guardians en Tron maar 1 keer in 2025. Het zo doen kost je de eerste keer echter wel wat voorbereidingstijd (maar dat ziet mijn man als voorpret gelukkig).

Voor Epic zouden we overigens wel zo’n pas gekocht hebben, dat is nog vrijwel allemaal druk en met nog weinig wachtrij data.
  5. Familie Franken:
    13 augustus 2025
    Tja een magische trein brengt je op plekken waar je het niet verwacht ;)

We konden heel veel doen met de multi. 10 dagen van te voren konden we de 1e 3 attracties selecteren en als je ze vroeg achter elkaar boekt, stap je van de 1 naar de ander en op het moment dat je bij attractie 1 door het poortje bent, boek je de volgende attractie, etc. Werkte super!
    En de speciale (guardians enzo) die vonden we gaaf en hebben we meerdere keren gedaan met lightning lane.