Blizzard Beach
4 augustus 2025 - Lake Buena Vista, Florida, Verenigde Staten
In de categorie “wat hebben we nog niet gedaan” stond deze dag in het teken van Blizzard Beach.
Een sneeuwstorm op een strand in Florida?
Met een beetje verbeelding en Disney-magie kan dat gewoon in het tweede waterpark van Disneyworld. We twijfelden wel of we de juiste kleding hadden aangetrokken, want onze garderobe bestaat uit shirts, korte broeken en zwembroeken, terwijl de naam van dit park deed vermoeden dat je jezelf toch warmer aan moest kleden. Zelfs de pendelbus gaf aan dat we op weg gingen naar een ski-oord, dus het beloofde een fris dagje te worden.
Bij aankomst was het een graadje of 33. Dat is stukken koeler dan de 38 graden, waarin we ons de afgelopen weken hebben begeven. Dus misschien dat ze gelijk hadden. Maar gekheid. 33 graden is nog steeds warm!
De entree gaf al iets weg over het thema.
Houten cabins met “sneeuw” op de daken en toen we eenmaal binnen waren zagen we de leuke en prachtige thematisering.
Er gingen skiliften naar een besneeuwde bergtop met een ski-schans die je op nieuwjaarsdag in Garmisch Partenkirchen voorbij ziet komen.
Wegwijzers die de verschillende pistes aangeven.
Een tropische versie van “Feliz Navidad”, “Let it Snow” op steel-drums, Olaf die “Summer” zingt of een jodelpartijtje op de achtergrond, ook de muziek was helemaal passend bij de tropisch winter.
We vonden het een leuk waterpark, maar op Amber na deed iedereen rustig aan.
Er was een lange lazyriver(wel erg druk) met ijskoude waterspuiters onderweg. Verder steile glijbanen, een banden glijbaan, een matjes glijbaan, een brede glijbaan met zo’n familieband, een kabelbaan over het water en leuke waterspeeltuinen voor de kleintjes.
Superleuk allemaal!
Amber heeft echt alles gedaan. De rest vond het te warm om in de rij te staan en/of beklimmingen te doen en de kabelbaan had een beperkte capaciteit. Tess is nog steeds niet helemaal fit, dus die doet ook rustig aan.
Er was een groot soort van golfslagbad met kabbelende golfjes. Dat was kinderspel t.o.v. Typhoon Lagoon waar we eerder deze vakantie waren, maar dat verkoelde wel.
Even lekker gestrekt op de bedjes liggen was voor ons een welkome afwisseling om even de benen wat rust te geven.
Voor de lunch was er van alles. De flatbread met kaas, rode ui en witte saus was vergelijkbaar met een flammküchen. Dat smaakte prima! Ook de pizza en burger van Amber en Tess vielen in de smaak.
Michel had overigens weer één van zijn vele oogverblindende thema-zwembroeken aan. Vorige week was het Rocket Raccoon, gisteren een roze met Minnie Mouse en vandaag was het Sebastiaan. Disney-mode zie je in alle vormen. Het ziet er vaak niet uit, maar lekker belangrijk 😂
We zijn tot laat gebleven.
In het hotel hebben we nog gedineerd.
Morgen duiken we Epcot nog een keer in. Daar zijn nog wat attracties waar we nog in moeten. Test Track bijvoorbeeld!
Welterusten!
Inge:4 augustus 2025Wat heerlijk!
😘😘😘😘:4 augustus 2025Was toch geen echte sneeuw ?
Familie Franken:5 augustus 2025Dat is een strikvraag. Alles in Disney is natuurlijk echt. Mickey Mouse, de verhalen, de attracties, de Disneymagie… dus ook de sneeuw is echt! 😉