Epcot en Hollywood Studios - The End
6 augustus 2025 - Lake Buena Vista, Florida, Verenigde Staten
Wanneer we morgen wakker worden hebben we nog 10 dagen en dan vertrekt ons vliegtuig. Nog volop genieten dus! Ondanks die wetenschap was het vandaag een beetje een zware dag.
Natuurlijk is er wat vermoeidheid door de lange dagen, de warmte, hoge luchtvochtigheid en het wandelen (op dit moment zitten we qua Disney-wandel-meters op ruim 140km en daarvoor hebben we ook het nodige gewandeld). Dat maakt het lastiger om jezelf in de plooi te houden wanneer je een park verlaat waar je zoveel plezier aan hebt beleefd, mooie momenten hebt gehad en weet dat het daarna klaar is. Vandaag hebben we een dubbel afscheid van Epcot én Hollywood Studio’s.
Te beginnen met Epcot.
Bij binnenkomst stonden de JAMMitors ons op te wachten met wat percussie. Erg gezellig! Het gaf meteen de boost die we nodig hadden!
Ontbijt
We zijn begonnen met onszelf enorm in de watten te laten leggen in Akershus Royal Banquet Hall. Een heerlijk koninklijk ontbijt, nog veel beter dan in Magic Kingdom. Met onbeperkt schalen vol vers fruit, luxe broodjes, crackers, kazen, worstwaren, zalmsalade, ei, worstjes, spek, aardappels, vers gebakken wafels, maple-sirup en onbeperkt drinken.
Als bonus nog 5 prinsessen die even een praatje kwamen maken. Het was voor een ontbijt de beste Epcot afsluiter die we ons konden wensen.
Daarna zijn we via de landen-route en bijbehorende winkels naar de Voices of Liberty gegaan voor een stukje Amerikaans Nationalisme in a capella. Erg mooi gezongen en de liefde voor het vaderland tja dat zit diep geworteld!
Daarna nog wat winkeltjes gedaan en met de Skyliner naar Hollywood Studios vertrokken. Een rustige ochtend dus, maar bij het verlaten van Epcot waren daar de eerste emoties.
In Hollywood Studio’s was het drukker dan druk én drukker dan normaal. We hadden dit keer geen lightning lanes, maar ook geen plan, dus dat scheelt. Het rustige van de ochtend hebben we voortgezet in dit park.
We hoopten dat Sorcerer Mickey onze Disney-dagen nog even kon verlengen, maar het werd een foto als aandenken.
Verder hebben we wat shows in de herhaling gedaan. Nog steeds gaaf en lekker koel binnen.
Voor het avondeten zijn we naar 50’s Prime Time Café gegaan. Wat was dát leuk! Je komt binnen in een ruimte met allemaal kleine jaren 50 woonkamers met een eettafel en een zwart/wit-tvtje met daarop o.a. de Dick van Dyke show.
Je wordt persoonlijk bediend door één van de familie-leden, die je naast bedienen, aan tafel op de jaren 50 manier opvoeden. Een tikkeltje onbeschoft, maar op een leuk manier. Echt een rol die ze spelen. Voor iedereen gelden dingen als geen telefoons en ellebogen van tafel, maar ook specifiekere dingen voor bijvoorbeeld de kinderen. Geen grote monden, respect voor de ouders, niet liegen, dat soort dingen. De jongeren moeten ook helpen met de tafel dekken. Papa is de baas. Word je betrapt, dan ben je de sjaak.
Bij het eerste de beste gesprek dat de serveerster voerde ging Tess al de fout in. Ze bedoelde te zeggen dat ze zelf had gewerkt en daarmee een klein deeltje aan de reis heeft meebetaald, maar ze zei dat ze zelf alles had betaald en dat geloofde de serveerster natuurlijk niet. Gevolg was dat de serveerster terug kwam met een handgeschreven kleuterhoedje, met de tekst “Liar Liar pants on fire”. Tess moest ‘m op en werd gedurende het diner niet meer geloofd. Amber werd juist opgehemeld, dat ze een voorbeeldig kind was. Dat soort dingen. Je zag ook dat volwassenen aangepakt werden, erg leuk!
Het eten en drinken was ook erg lekker! Michel nam een float (cola met een bol vanille ijs), Vicky en Tess een echte milkshake. Het eten was zoals ze het in de jaren 50 aten. Meatloaf, fried chicken, boontjes, patato-mash. Amber had zalm. Het toetje was ook erg lekker.
Hierna zijn we voor écht de laatste keer naar Rise of the Resistance geweest. Hier is genoeg over gezegd.
Door regen en onweer gingen daarna wat attracties dicht en konden Michel en Tess nog wel in de Alien Swirling Saucers.
Of Fantastmic (de parkshow) door zou gaan was, net als gisteren in Epcot, spannend. Men had een vroege en een late show. De vroege show ging na lang in de rij gewacht te hebben niet door. Rondom waar we zijn zie je bliksem. De late show ging gelukkig door! Door snel handelen zaten we weer front row, midden!
Amber en Tess deden ondertussen nog een keer Mickey en Minnie’s Railway en hoefden alleen aan te schuiven.
Gelukkig dus nu wel een fantastische afsluiter en genoeg om beide parken gedag te zeggen!
Na afloop kwamen de emoties los. Het hoort er allemaal bij, maar het zegt gelukkig ook iets over hoe goed en leuk we het hebben gehad in deze Disney-parken!
Animal Kingdom, Epcot en Hollywood Studios zijn nu klaar. 10 augustus doen we nog 1 dag Magic Kingdom.
Voor nu… We'll meet again, Don't know where, don't know when. But I know we meet again, some sunny day!
Het is een latertje, dus helaas geen tijd om meer foto’s te plaatsen.
Welterusten!
Morgen begint een ander avontuur! Dan zijn we in Universal! Whoop whoop! (we zullen waarschijnlijk wel starten met een kortere dag).

Wij zijn ook benieuwd naar EPIC!
Nu kijk ik nog meer uit naar onze reis !