Isle of Adventure (nu echt)

8 augustus 2025 - Orlando (Florida), Verenigde Staten

Gisteren hebben we mogen proeven aan Isle of Adventure en vandaag gaan we er volledig voor! Nou ja, volledig…

Tess haar maaltijd van gisteravond in combinatie met een ritje in de VelociCoaster bleek geen goede combinatie. Dan sta je toch iets minder fris op.

Michel had eerder al 2 blaren doorgeprikt en er kwamen er gisteren 5 bij.

Michel én Vicky beginnen de voorgaande dagen te voelen in iedere vezel van het lichaam.

En Amber? Die heeft in de bakkerij zoveel loop en sta uren, die heeft nergens last van en energie voor tien.

Maar goed…

IMG_2829

… go to Isle of Adventure! Let’s go!

Het plan is om minimaal Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure en Harry Potter and the Forbidden Journey te doen.

Alvorens we hierheen gingen hebben we even twee kinderattracties gedaan in Seuss Landing. Gewoon omdat het kan!

IMG_2856

Namelijk The Cat in the Hat en de Trolley Train Ride.

9936e446-f9c4-40f6-9723-5f0b94dab211

De eerste een beetje hoop prikkels, met kleur en geluidjes, maar voor de kleintjes natuurlijk geweldig! De tweede heeft een mooi uitzicht over de plas, waar omheen de attracties zijn gebouwd.

Hagrid’s en Forbidden Journey waren net als heel “Harry Potter land” heel gaaf gemaakt. Het kasteel WAUW! Hagrid’s is supergaaf en Forbidden Journey had wat schrikmomenten.

IMG_28388b0efae2-ffdb-46ed-a01d-d37cb4a0812eIMG_2841IMG_2844

Ook lekker gegeten en gedronken bij de Three Broomsticks.

In Jurassic Park gingen we voor een relax boottripje, maar er ging, net als in de film, van alles mis. Dino’s ontsnapt, chaos… Je kent het verhaal vast wel. En op het eind een enorme T-Rex die de aandacht afleidt terwijl je met de boot een steile helling afgaat 💦

IMG_2847

Hierna wilde Michel, Vicky en Tess een lief klein aapje ontmoeten op Kong Skull Island, terwijl Amber de snelheid van een Velociraptor wilde evenaren in diens achtbaan.

Zowel Amber als de eerder genoemden hadden op hetzelfde moment storing. Dat is geen toeval. Bij Amber kwam er op een gegeven moment beweging in de rij, terwijl bij Kong de lichten aangingen en iedereen de attractie uitgeslingerd werd. We stonden bij het poortje om de wagen in te stappen. Zo dichtbij en zo jammer! We waren zegmaar in de aap gelogeerd. Geen Kong.

Op naar Popeye and Bluto’s Bilge-Rat Barges! De Piranha in de Efteling is in verhouding voor babies, in de River Quest in Phantasialand is al een stuk beter en dan word je nat, maar in de Amerikaanse versie voelt het alsof je met je kleren een kwartier onder de douche hebt gestaan. Ondergoed, sokken, schoenen alles nat. Tja wat doe je dan? Dan kan je best nog een keer! Want je bent toch al nat 😄.

IMG_2850IMG_28493d33d22e-84a4-4ea3-b4b1-2a40e232031c

De warme windtunnel om jezelf te drogen? Geprobeerd en dat doet gewoon niets.

Amber en Tess waren kennelijk nog niet nat genoeg en gingen naar Dudley Do’s Ripsaw Falls. Het zijn ongeveer de boomstammen in Drievliet, maar doe er dan 4 etages bovenop, geef de baan een steilere hellingshoek en voeg na de helling nog een bult toe met enorme waterspuiters, dan heb je Dudley Do’s. Natuurlijk ook een grote splash als gevolg.

Druipend en soppend zijn we naar The Amazing Spiderman gegaan. We dachten naar de zoveelste simulator te gaan, maar werden verrast. Ja het is een simulator, maar we kunnen het eerlijk gezegd nergens mee vergelijken. Je zit in een wagen die alle kanten op kan, kan kantelen, kan trillen en 360 graden kan draaien. Je hebt een 3D-rit a la ratatouille, waarbij je warmte voelt, druppels in je gezicht krijgt, er echt vuur wordt gebruikt, etc. Maar dan met heel veel Spiderman actie en heel veel Spiderman-villains die van alles doen met de rit/kar. Heel bijzonder en gaaf als je Marvel-fan bent. Sowieso is Superhero-Island heel gaaf en gemaakt volgens de comics. Dat maakt het anders dan in Disney.

IMG_2855IMG_2854IMG_2853

Ons diner was bij Mythos.

IMG_2862IMG_2834

Mythos heeft 10x een award gewonnen voor beste pretparkrestaurant ter wereld, dus de verwachtingen waren hoog.

Tess had een tomatensoepje vooraf. Nou die was een partij lekker! Michel had Griekse gehaktballetjes met een saus, gesmolten kaas en een dressing. Zooo lekker dat hij bijna zijn bord aflikte. Het hoofdgerecht was ook al zo lekker. Amber had zalm met een hele smakelijke krokante korst. Michel en Vicky hadden de signature hamburger. Gemaakt van lamsgehakt met allerlei heerlijke toevoegingen. Amber had een superlekker dessert! Weer goed gegeten!

Na een diner moet je niet teveel doen. Hoewel?! Amber en Vicky zijn in de Incredible Hulkcoaster gegaan. Tess en Michel bleven met beide benen op de grond en hebben gewandeld door Hogsmeade.

Gezamenlijk zijn we bij Olivanders geweest voor een toverstok (wel de uitleg, niet gekocht) en hebben we de show “Hogwarts Always” gekeken, welke geprojecteerd wordt op het Hogwarts-kasteel. Heel mooi! Klein beetje vuurwerk. 2x zes vuurpijlen ofzo.

IMG_2859IMG_2860

Amber en Tess hebben zich daarna gehaast naar Hagrid’s om als afsluiter de achtbaan in het donker te kunnen doen.

08b92bac-5ccd-4741-9705-e141d0fcb5b1

Daarna strompelend naar de uitgang en de bus en terug naar het hotel.

De dag zit er weer op! We snakken naar een douche!

Welterusten!

1. Inge:
    8 augustus 2025
    Weer zo anders dit park! Waanzinnig!
  2. 😘😘😘😘:
    8 augustus 2025